Pazartesi, Aralık 19, 2011

Helldorado - A Drinking Song !..çıngır mıngır bişeyy



noooooooo morrrrr, no nevır egeyyyynn, no nevır egeynnnn......oryantal, country, rock... her bir şey var içerisinde.açılışı bir rock parçası edasında yapıp, hemen ardından, "şimdi hoppidi hoppidi oynayacağınız bir parçaya geçiyoruz." mesajını vermişler adeta. hemen ardından, oryantal bir vokal stili giriyor araya. parçanın son kısmında ise, "biz aslında bir rock grubuyuz." mesajı da verilmiş, iyi olmuş. "no more, no never again, no never again" kısmı ise dinleyeni bitiren cinsten, ben bittim.balkan ve amerikan country sound'u kırması inanılmaz keyifli dinlerken insanın kendini bir emir kusturica filminde gibi hissettiği, en güzel içelim güzelleşelim şarkılarından biri..iskandinav kullarina tapmaya devam:)))

sevdikleri arasinda, kadehini en mutlu ve huzurlu aninda kaldirdiginda, bardaklari birbirine en ateslisinden carptiginda kulaginda ve dudaginda bu sarki olmali insanin. icinde barindirdigi huznun, ayni zamanda cosku ve mutlulugun haddi hesabi yok!

sonlarda giren "ooooo" vokalleriyle kisa bi sureligine de olsa kulaga bir kirac sarkisi ve hatta bir dizi muzigiymis gibi gelsede herşeye rağmen hastasıyım,

insanın diline pelesenk olan şarkılardan biri bu...ikinci kez dinlemeye hiç gerek kalmadan "no more no never againnnnnnnnnnnnnn" diye bağıra çağıra koca bir günü devirebilirsiniz.

sanki bir yola çıkış şarkısı. direksiyon başında, otoyolda giderken bağıra bağıra söylenmek istermiş gibi bir havası varr.hem halay çekilesi, hem içilesi hem de göbek atılası bir parça olduğundan bir çok kişiye hitap eder.. tam şarkı bitiminde de basılıp balayına çıkılır.
bir kere dinledikten sonra etkisinden kurtulmak mümkün mü bilemiyorum. insana deli deli dans ettiği, koltukların üzerinde zıpladığı çocukluk günlerini anımsatıyor bu şarkı. öyle güzel bir şarkı ki yine dans edeceğim. henüz bilincimi kaybetmedim. belki de kaybetmek üzereyim. bilemiyorum.
oluyu diriltebilecek kadar eglenceli ayni zamanda damar sarki..en yakin zamanda savrula savrula dans etmek lazim bu sarki esliginde, ya bahar senliginde ya da sarkinin aklima soktugu gibi tahta masalari olan, fici gibi bardaklarla bira icilen bi yerde.


noooooooo morrrrr, no nevır egeyyyynn, no nevır egeynnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder