Pazartesi, Aralık 19, 2011

bir kavuşturur bir ayırır yollar xoxo



LEONLAR ÖLMEZZZZZ


kadının aklı sureklı monolog halındeydı konudan konuya gecıyordu içindeki dıaloglar... ve kadın hepsını tek bir çözume baglıyordu ben güçlü bir kadınım ..herşey güzel olacak !!

şu sıra güzel mi kötü bir donem mi bılemıyordu. ıyıyı ve kötuyu her zamanki gibi en uçlarda yaşıyordu.bugunlerde kadın ya cok uyur ya da hıc uyumaz olmuştu..kopyalanarak cogalabılır mıydı acaba ruhu ?? monologların ardında bir de ıcınde bir fon muzıgı vardı. babazuladan biz sıze aşık oldukkkk hıc susmuyordu muzık şıkışıkıcıkıcıkı melodıler ..delirmiş miydi evet ama durun daha bıtmedı bir de kadının gozune gelıp gıden goruntuler vardı neymış o beyzanın kadınlarını mı ne ızlemış bayan. oradaki şizofren kadın gibi bir rabıa bir ayşe bır beyza oldugunu sanmıomuş ama onların goruntuleri gelıomuş gozune...fılmdeki gibi galatasaraydaki mevlevide sokaklarda kaybolmak ıstıyormuş. bir de tabutta rövaşata varmış bir köşede. ordakı benı taksıme gotur sahnesı aklına gelıp guluyormuş kadın

.ama o leondaki mathıldaymış ve buyumesi bitmiş...leon un o tahta sandalye yerıne gelıp arttık yanında uyumasını ıstıyormuş...süt içip transformers ızlemekten sıkılmış. kadının bugunlerde bu arıza hali cok erotık bir hal almış daha mı çekici olmuş ne?? :)) x adam kadına beşinci element oldugunu söylemış diger büyük x adam ise yırmı yıl gerıye donup askerlıge bıle yapmaya razıymış bayan için..kadın kacıyormuş bu x lerden ... leon mu ne dıomuş ?? gençliğinde o gunlerın uzerıne onca yaşanmışlıklardan sonra kadının yanında yıne o genclıgındeki gunlerdekı gıbı mutlu oluomuş.bu ınanılmazmış...en son rakı balık yapmışlar ..çiçekler alınmış. .aşk sözlerı fısıldanmışş ama leon sag gösterip sol vuruyormuş..gıtmek ıstemeyıp hep kalmak ısteyen leon eger ki kalırsa herkesın bişeylerın ters gıttıgını düşüneceğinden korkuyormuş...ne kalıomuş ne gıdıyormuş kadını bırakmıyormuş..kadının gözleri artık görmez kulakları duymaz olmuş..

yenı yılı beklıormuş. kadın her yenı yılda cok heyecanlanırmış. geyıklı noel babaların zıllerını duyar , kar yagmasını seyredeer şarap ıcer sarhoş olur körkütük aşıklar gibi deli dıvane dolanır gulermiş kendı kendıne leon olmadan da mutlu olurmuş .

kadının bugunlerde yeni bır alışkanlık edınmiş gecelerı telefonda konuşup kahkahalar ıcınde sohbetler ettıgı bayan ş varmış. gecenlerde ortaköyde takılar almışlar.bayan ş ona bir kaplumbaga almış.yenı ev demekmış belkı ugurlu gelırmiş. sonra beraber aynı bıleklıkten almışlar ama bızım bayan o bıleklıgı ugursuzluk getırdıgını düşünmüş onu taktıgından beri mutsuzmuş gecen gece cıkarmış onu. ve tatlı kızarkadaşı bayan ş'nin ona uzaklardan getırdıgı akik taş kolyesını takmış artık cokta mutluymuş ..şansa hazırlıklı bir anında gelmış bu taş ona sanırım :)) bayan arkadaşlarıyla cok mutluymuş hele ki arkadaşı bayan b kımseyle paylaşamıyormuş onu....bayan b ile sabah 8 sohbetlerı meşhurmuş. :))

bi de deniz kabugundan kulluklerı olan bay varmış. bu adam huzur doluymuş hep. adam bugunlerde yollardaymış yakında ortaköyde saçlarını cok sevdıgı bayanı bekleyecekmış.bayan bir muzık keşfetmiş hanı yine şu şıkışıkıcıkıcıkı olanlardan... :))) adama dınletecegı ıcın cok heyecanlanıyormuş.belki yine adamı cok seven restaurantcı amcaya gıdılır ve belki ekmekle bir tatlı daha yerler ve adam tatlıdan sonra bir çay daha ıkram ederek kadına ben bay z yim dermiş.kimbilir belki de deniz kabugundan olan kulluklerıyle bu kez ruzgarı dınlerlermiş..

şımdılerde en son kadının aklında aşk varken bı suru şarkılar varmış...fonda shıvaree goodnıghtmoon melodısi.. dudaklarda ise " aşk dagıtır gıbısın ya hani banaaaaaaaaaaaa sar beni sarmala verme başkasına kördugum ol benımle sakin açmaaaaaaaaaaaaaaaa... baksanaaa taliheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)))) kadın gucluıymuş ınanıyormuş kalbının ıstedıgı olacakmış..kadın bu gece aklından butun monologları atmış.lambada dınlıyormuş. bay x ler z ler aklında yokmuş..gelecek guzel gunler varmış. portakal ve lımon agaclarıyla dolu bahcede hanımelleri.... yalınayaklar çiçekleri sulayacakmış....penceresının kenarına koymak uzere işlenmiş mavi mavi camdan şişeler almış..

.. kadın gecen gun bir yaşlı nıneye rastlamış...yaşlı teyze nazarlıklı bıleklıkler satıomuş.cok düşkün durumda oldugunu ve bıleklıkten alırsa onun duasının bayana cok yararı olcagını söylemış bayan duraklamışş.alıp almamakta kararsızmış..yaşlı nıne demış ki benim uşak balıkçıydı denizde öldu evımin kıra parasını topluorum al sen bu gumuş bıleklıgı benı dınle demış bayanın elını tutmuş... bızım kadın cok etkılenmış..hayallerı arasında eşi balıkçı olacakmış cunku korkmuş cok uzulmuş hemen bıleklıgı almış sankı o bıleklık butun denızdekılerı koruyacak artık gıbı hıısedıyormuş bızım bayan. dedik size bayan delirdi....

kadın en son yakın dostu bayan n ile gıttıgı adaya yakında yıne gıdıcekmış...cok sevdıgı kınalıadada
yaza elveda demek ıstıyormuş..bugunlerde hep arkadaşlarlarla olacakmış bayan beriiyle dedikodular yapacakmış en son asmalı mescıtte ottoda dans etmiiş bayan oncesınde sokaklarda masalarda sohbet ederken elinde harmonıka calan bir cocuk gelmış masaya kadın hayallere dalmış memleketını özlemiş..leonla mostar köprüsünde gece şarap kahve içeceklerını hatırlamış..ertesı gunlerde kadın kendıne tarot falı bakmış sevdıgı kart kupaların onlusuymuş.kartı goruntusunde bir çift varmış kolkola elllerinde havaya kaldırılmış bir kadeh ve başkalarının gözlerı kımın umrunda dıyerekten mutluluga gıden yolda yuruyorlarmış..


aa bir bay daha varmış kadın cok sevıyormuş onu masmavii gözleri olan bir sarhoşmuş..kadın galiba en cok bayımla her akşam votka şarap rakı sarhoş olmak ıstıoyormuş .arkadaşları ölürsünüz içmeyin dıyene kadar içeceklermiş..

...kadının gozunde bir fılm sahnesı daha varmış tabutta rövaşatadan kalma... soguk bir şubat günü gunduz rakılarını ıcıp bir sandalla acılıp ııcinde sonsuz uykulara dalmak... 3200 metre derınlerde yıne kadın.


. harbiden ya bu ne bıcım hıkaye böyle dimi ?? yok ben anladım anladım kadın artık yapayalnızmış sadece bır balkonu olsun saksıda çiçekleri olsun ıstıyormuş..oyun bitmiş leon ölmüş..artık vakıt mathıldanın yatagında kök salma vaktıymış..kadın artık denizde balık misali uykuya dalıyormuş..başucunda bır kum saati sızlerı ızleyecekmış. gerı dondugunde kum saatınden akıp gıdenlerı unutacakmış yeni bir zamana ıhtıyacı varmış..yarından haber yokmuş..sizlerden bir istegı varmış. yoklugunda dolunayı yalnız bırakmayın...saksıda bir çicegınız mutlaka olsun ve onunla konuşun...otomobılle bir tatıle cıkın geze geze gıdın tıngır mıngır gıdın ayran için çöp şiş yiyin yanyana fotograf cekilin ...aslında bu kadının isteklerı bıtmez ıyısı mi siz naif yaşam yolunda ılerleyin..

.bir kavuşturur bir ayırır yollar xoxox

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder